Seregek értékelése – Wood Elves

Következő faj az Erdei elfek serege. (A szavazás alatt pedig olvasható az értékelés)

[starratingmulti id=4 tpl=12]

– – – Értékelés- – – –

Modellezés, Figurák4 /  Azon gondolkodtam, hogy miért ne adjak ötöt. Az “új” WE figurák csodaszépek, az íjászok, a fém kardtáncosok, a vad nyargalók… Eltalált, ötletes hangulat. Amiért csak 4-et osztok ki, hogy kvázi 3 osztaggal az ember nem találkozik a szabálykönyv miatt, ez pedig a Treekin, az Eternal Guard és a Warhawk Rider. Tehát ha gyűjtöd a sereget, akkor ezeket lehet, hogy nem fogod megvenni, hogy csak a polcon álljanak. De egészében véve az ember elégedett lehet a Wood Elf babákkal. Persze, egy törpepártinak túl nyálasak – meg tudom érteni. (ja, és az útőrzők meg a driádok: nyami)

Fluff – 5 / Csak el ne guruljon a gyógyszerem… Ha így folytatom, mindegyik seregre ilyen nagy pontszámot fogok adni fluff ügyileg, tényleg próbálok a realitás talaján maradni. Fluff: erdőmozgatás? Erdőben mindenki kénye kedvére mozoghat? Forest spirit misztikus lények? Faember? Megy az erdő? Driádok? Nem tudok semmit felsorolni hirtelen, ami a fluff ellen szólna – majd a kommentekben elmondjátok. Viszont, ha tetszik a feeling, akkor imádni fogod. Ha meg fűzabálózol, akkor mindegy. 🙂

Közelharc3 / Érdekes ezt pontozni a Wood Elfeknél, mivel skirmish sereg. Ott a Faember, ami mindent üt, tápos és kész. Stubborn, T6, de simán lelövöd vagy szétégeted, mégis erős. Ott vannak a kardtácosok, amelyek jól taktikázva szétszecskáznak – mégis lepattannak egy tömbről. Ott vannak a driádok, merem állítani a játékrendszer egyik legtáposabb ár-érték osztaga a maga 12 pontjával, baromi erősek, és kellenek is. Külön-külön nem állják meg a sarat, de együtt nagyon erősek – és hát ez a Wood Elf sereg lényege. Nem is beszélve a Wild Riderekről, akik azért odarakják magukat, de ha a szellő megborzolja a hajukat, hullanak mint fáról a levél…

Mágia – 4 / Ha az erdőmozgatás jobbik felén állsz, akkor maga az isten. Nem igazán lehet mágiára gyúrni, hiszen nagyon drágák a varázslók, és egy szál T3-ban vannak, tehát könnyen szedhetők. Nem lesz 15 PD-d és körönként 5 lövedéked. Mégis, maguk a varázslatok erősek, jól használhatóak, és általában ez az egyik erőssége a WE seregnek.

Lövés – 4 / Jól lőnek, jól lőnek, tény. Az táp, hogy nincs mozgás utáni -1 ToHit, a WS4 és a 15″-en belüli S4 igen erőssé teszi, de akor is T3 könyörgöm, 120 pontért. Kiegyensúlyozottnak érzem, mert erős, jól használva, de egészében véve nem arról szól, mint egy törpe. Eszetlenül nem lehet használni. De hát erről szól a sereg.

Taktika, változatosság – 4 / Taktika 5, változatosság meg 2. Olyan sokat nem tudsz variálni a Wood Elf sereggel, mert kellenek bele driádok meg faember. Eldöntheted, hogy hozol-e íjászokat. Raksz még bele kardtácost, mert az kell. 2000+ fölött eldöntöd, hogy utáljanak-e a második faember miatt, vagy hozol egy sast. Vagy útőrzőket. Esetleg eldöntöd, hogy sárkány vagy valami lövős lord. És készen vagy. NA DE A TAKTIKA! Az isten. Itt aztán nem az van, hogy tolod előre a figurákat. Bujkálni, kivárni, hátráltatni, lőni. Ez egy kommandós sereg kéremszépen.

Tápos-e vagy? – 4 / Egészen tápos, elmondható. Egyre jobban hátrébb csúszik az új seregkönyvek mellett, de hát ez valahol természetes. Azért még mindig eléggé elöl van, de hiányzik már neki az új seregkönyv. Van, hogy tudsz elleni mit tenni, van olyan sereg, amivel kevésbé.

Tanulógörbe 4 / Tanulós sereg a javából. Azért annyira nem nehéz, ha ráérzel, mert azért erősek, ha tudsz velük játszani.

– – –

Összesen: 32 pont a 40-ből, átlag 4 pötty. Nem túl árnyalt sereg, de élvezetes vele játszani. Ellene már kevésbé.

[Total: 0    Average: 0/5]
Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

6 hozzászólás a(z) Seregek értékelése – Wood Elves bejegyzéshez

 1. Bala mondta:

  Öööö, skacok…
  Hol vannak a szavazatok???

  Minden nap lesz egy új faj!

  Bala

 2. Desrix mondta:

  Én már szavaztam! 🙂
  Btw, a kedd miért maradt ki?

 3. Bala mondta:

  Nem maradt ki a kedd, csak hétfő éjjel küldtem ki a cikket, és a rendszer még hétfőre rakta. De átírom a dátumát, és akkor folytonos lesz 🙂

  Holnap jönnek a vámpírok… Hétvégén szünet, majd hétfőn folyt köv.
  Bala

 4. Petrow mondta:

  Az utánaolvasgatások és a fórumokon lévő vélemények alapján azt hittem, ez a sereg fog majd 5-öt kapni a tanulógörbére. De ezek szerint van, akik még náluk is fifikásabbak 🙂

 5. Bala mondta:

  teljesen jól látod 🙂

  bevallom, én sem értem, a többiek miért szavaznak ilyen kevés pontot.

 6. von Khebab mondta:

  Azért, mert skirmisherekkel nem kunszt manőverezni.Amit összvissz meg kell tanulni, hogy mindig legyen a main charge mellett egy support charge.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..