Seregek értékelése – Warriors of Chaos

Lassan végére érünk az összes seregnek. A “hivatalosak” közül már csak a WoC és az Ogre Kingdom vannak hátra, majd a támogatásból kiesett Káosztörpék és Dogs of War.

A lényeg, utána következik a Nagy Összefoglaló, ahol is megnézzük melyik sereg hogyan virít az egyes kategóriák alapján szétbontva. Majd, ha kijön a 8. kiadás, akkor hasonló – de nem pont ilyen – értékelésre lehet számítani, ahol is végigvesszük, hogy az új kiadással mi erősödött és mi gyengült, illetve értékelődött át.

Ennyi bevezető után nézzük meg a káoszharcosok seregét. Igen jól sikerült szabálykönyv, közkedvelt sereg,mint ahogyan valaki utalt rá, kevés figura kell a játék elkezdéséhez, és lehetnek vele az embernek sikerélményei, főleg a játék stádium első szakaszában.

[starratingmulti id=16 tpl=12]

– – – Értékelés- – – –

Modellezés, Figurák4,5 / Sok új, dizájnos modell. A hősök/lordok istenien néznek ki, nem beszélve a core katonákról. A káoszharcosok is isteniek, marauderek eltaláltak, új modellekkel. A chosen gyalogok és a lovasok fergetegesek, még az én anti-káosz szívemnek is bejönnek. A Dragon Ogrékra ráférne egy vérfrissítés, nem elég, hogy drágák, még régiek is… de ColdOne-ból lehet őket konvertálni baráti áron. A Hellcannon és a szekér is egész pöpec. Summa summarum: új figurák, ütős kinézettel, műanyag hegyek.

Fluff 3,5 / Amit az ember vár, azt kapja. Van egy két ötlet, amely jól megbolondítja a sereget, mint az istenek szeme táblázat, stb… Erős átlag.

Közelharc 5 / Odaér, odab****. Talán a legerősebbek. Régen a törpék arról voltak híresek, hogy lelőtték és mellel levették a káoszdolgokat is, na ezt a 7. kiadású seregkönyvvel nem lehet megtenni. Nem ragozom tovább, végül is ők a káosz harcosai.

Mágia – 5 / Bátorkodom egy 5-öst kiosztani nekik. Nem azért, mert ne lenne náluk többet vagy jobban varázsoló sereg, hanem mert erősek a varázslatok, és a varázslók TÁPOSAK. Van olyan sereg, akinek ilyen erős harcos hősei sincsenek, mint káosznak varázslói. 120 pont, lvl2, 4+ páncél, T4, ld8, és akkor még ültetheted mindenfélére. Wood Elfeknél, 125 pont (drágább), nincs páncél(-), T3(-). Ja, és akkor még a markokról nem is beszéltünk. Tápos, na.

Lövés 1 / Az nincs, pár apróságtól eltekintve…

Taktika, változatosság2 / Akármit is hozol, nagyjából ugyanazokat a taktikákat kell alkalmaznod. Minél hamarabb közelharcba kerülni, rohamokat nem hagyni elvezetni, ilyesmi.

Tápos-e vagy? – 5 / Táposak.

Tanulógörbe 2 / Kiváló kezdősereg, lehet vele egyszerűen játszani… Persze, minden lehet mesteri szintre vinni, de kevés tanulással ez a sereg jól használható. Ezért a 2 pont.

– – –

Összesen: 28 pont.

[Total: 0    Average: 0/5]
Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

2 hozzászólás a(z) Seregek értékelése – Warriors of Chaos bejegyzéshez

 1. Petrow mondta:

  Úgy látom, elég jól eltaláltad a jellemzést, ha senki sem írt ide – vagy nagy a konszenzus, hogy a WoC táp 🙂
  Laikus kérdés, de a démonágyú ennyire ratyi, hogy csak 1 pontot ér meg?

 2. Bala mondta:

  Nem, az ágyú nagyon is erős, de kevésbé használt, és az 1 pont a sereg átlagát jelenti. Tehát nem lövős sereg. 🙂
  Az ágyúról megoszlanak a vélemények, van aki szerint jó, de inkább több közelharci egység mellett szoktak voksolni.

  B

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..