Seregek értékelése – Tomb Kings

A véletlen az első fajnak  a Tomb Kings-et hozta ki. Manapság felfutóban van, izgalmas sereg, ez tény. Lássuk, hogyan látjátok ti!

MÓDOSÍTÁS: alant olvashatjátok a szöveges értékelést

[starratingmulti id=2 tpl=12]

– – – Értékelés- – – –

Modellezés, Figurák3 /  A modellek elég régiek, a korai GW jegyeit hordozzák magukon, a mai figurákhoz hasonlítva kevésbé kidolgozottak, egyszerűek. Mivel elég kevés TK sereg van Magyarországon a többihez képest, a figurákat általában használtan, hirdetések alapján ritkán lehet begyűjteni. Ellátottság tekintetében elég gyengusok. Ugyanakkor mégis van egy nagyon izgalmas hangulatuk, amely talán egyik seregnek sincs meg, és aki a csontvázakat szereti, az tobzódhat a lovakban, csontikban, szekerekben, skorpiókban. De ami van, az hangulatos. Elég kevés fajta egység van, tegyük hozzá.

Fluff – 4,5 / Az egyik legfluffosabb seregek egyike. Minden kapcsolódik a környezethez, amit ebből ki lehetett hozni anno, azt nagyjából kihozták. A varázslatok, az egységek, a csatastílus nagyjából teljes mértékben lefedi az egyiptomi feelinget, illetve bocsánat, Khemri Sivatagait. Ha valaki fluffot akar, itt megtalálja.

Közelharc2,5 / A sok szekér tápos, a Tomb Kings-ek valamit tudnak, de egészében véve szegények önmagukban a közelharcban nem állják túl jól a sarat. Ha nagy és véres közelharcokra vágysz, akkor nem ez a Te sereged. Nem megy oda, és nem csap le.

Mágia – 4 / A Mágia nagyon különleges a Múmiáknál. Nincs miscast, egyedi varázslatok, ami igazán hatékonnyá teszi a TK sereget, talán ez a szíve-lelke. Nem is beszélve a Cascet of Souls ?ról. Azért nem adok 5 pontot, mert a többi sereghez képest kevésbé életképes, drága és táptalanok egy kicsit.

Lövés – 2,5 / Ezzel lehet vitatkozni, de a csontíjászok ugyan mágiával lövetve vagy akár a Koponyadobáló Katapult is igen hatékony tud lenni, de egészében véve nem erős valami, a nagy lényeket lelőni nem lehet, a light osztagokat lehet irtani kényelmesen, de manapság már nem azokban van a táp. Kiegészítésnek jó lehet, lehet rá gyúrni is akár, de nem elfek, no. Se törpék.

Taktika, változatosság – 4 / Taktikázni kiválóan lehet velük. Van repülő osztag, van hátulról előbukkanó skorpió, van lovasság, vannak spellek mozgatásra, a szekerek a játékrendszer legegyedibb osztaga. Az tény, hogy nem egyszerű, nincs kiballanszolva, de ami a célja volt a fejlesztőknek, az a seregkönyv kiadásának idején így-úgy megvalósult. Játszhatsz lövésre gyúrva, szekerekkel, mágiával. A többi sereghez képest variálható.

Tápos-e vagy? – 1,5 / Nem. A játékrendszer egyik bottom 5 seregének egyike. Tény, hogy értő kezekben, sok gyakorlattal, a sereget kevésbé ismerő játékosok ellen használható, és láttunk már Ligán győztes TK sereget? De nem erős önmagában. Ez a nagyon régi seregkönyvnek betudható. Nem egy versenysereg

Tanulógörbe 4 / Tanulni kell, tapasztalni kell, nem feltétlenül kezdőknek való, ha nyerni szeretnének. Ugyanakkor értő kezekben nagyon veszélyessé tud lenni, két magyar ?neves? TK játékos ezt megmutatja nekünk. 🙂 Talán az egyik legnehezebb seregek egyike. Reméljük az új TK seregkönyv sem várat sokat magára.

– – –

Összesen: 26 pont a 40-ből, átlag 3,25 pötty. Ebből látszik, hogy maga a sereg még mindig megdobogtatja az ember szívét, még ha nem is könnyű vele játszani. Egyedi figurák, egyedi mágia és a játékrendszer egyetlen szekérosztaga…

[Total: 0    Average: 0/5]
Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

10 hozzászólás a(z) Seregek értékelése – Tomb Kings bejegyzéshez

 1. btk666 mondta:

  én egy kicsit részletesebb kifejtést vártam az egyes pontoknál, pl, miért is tekinthetjük fluffosnak stb

 2. Cain mondta:

  Szerintem is kéne némi szöveges kifejtés… ez így nekem nem sokat mond 🙁

 3. Bala mondta:

  Öööl lesz.

 4. btk666 mondta:

  csak hogy jól értem-e amit itt művelni akarsz
  a látogatók beállítgatják, hogy szerintük az egyes opciók mennyire annyira, majd ezek után következik az “okfejtés”
  ez azért nem jó (sztem), mert az eredményhez igazítjuk a konklúziót, akkor inkább már:
  kihozod hogy ez a frakció pl: 30 at ért el a 40 pontból ezért és ezért, ugyanakkor a látogatók is “szavazhatnának, hogy szerintük ez mennyire igaz, a végén látszódna hogy mi volt a “prognózis”, és mi a játékosok véleménye

  by: btk

 5. Petrow mondta:

  Szerintem Balának pontosan az a célja, amit te is tanácsoltál 🙂

 6. btk666 mondta:

  hja, lehet, de ehhez az kell, hogy előbb Bala írjon egy rövid vélemény nyilvánítást, és a látogatók ezek után állítsák be a véleményüket 🙂

  by: btk

 7. Bala mondta:

  Teljesen igazatok van, kicsit félreérthető volt az egész. Ami bekavart, az a 8. kiadás eljövetele a nyakunkon, hiszen most meghozunk egy értékelést, amelyet egy hónap múlva dobunk a kukába. Ezért nem akartam részletekbe menően MOST ecsetelni azt, hogy melyik sereg mire és hogyan jó. Ezt majd kifejtéses formában tenném meg az új szabályok alapján, összehasonlítva a régiekkel.
  A lényeg, hogy maga a játékosok döntik el átlagolt vélemény alapján, hogy milyen sereg mennyire ilyen-olyan-amilyen. Én persze megpróbálom ezt objektív formában megtenni. Ez elmaradt most a TK seregnél, hamarosan pótolom. A többinél lesz.
  És igen meglátjuk, hogy ez hogyan alakul a szavazatok alapján. Ugyanezt megcsináljuk majd az új kiadás után egy idővel, hogy lássuk, mi merre hogyan alakult.

 8. Bala mondta:

  Nos, megírtam az összegzést, direkt nem figyeltem, hogy mire szavaztatok. 🙂
  A többséghez képest kicsit túlértékeltem, ez a taktikánál látszik, de ez is egy szubjektív mérőszám, nincs ezzel semmi baj. 🙂

  Holnap hajnalban jön a következő sereg, amit a véletlengenerátorom kidob.

  Köszi mindenkinek, aki elmondta a véleményét és szavazott!

  Bala

 9. btk666 mondta:

  nu, így tényleg kerekebb az egész, gratu

  by: btk

 10. Bala mondta:

  nem biztos, hogy jó ötlet volt valakinek mindenre 5-öst adni… kedves 81.182.59.247 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..