Seregek értékelése – Orcs & Goblins

Ez is azon seregek egyike, amelynek a seregkönyvében elég sokat mélyedtem el. Valahol a “Figuráink” címszó alatt találtok pár festett O&C modellt, ott el is mesélem az Ork Szobám történetét, amellyel most nem untatlak Benneteket.

[starratingmulti id=11 tpl=12]

– – – Értékelés- – – –

Modellezés, Figurák4,5 / A figurák sokfélesége, mindenhonnan beszerezhetősége és leginkább ötletessége az, amely ezt a nagy pontszámot hozza. Persze, lehet szeretni, nem szeretni, de a figurák és a konverziós lehetőségek ott vannak a toppon. Mindenképpen egy ötös, de egy nagyon erős 4-es biztosan. Ugyan az orkok kicsit béna modellek, nekem annyira nem jönnek be… de ők orkok. És már maguk a modellek, és amit az ember belelát, megnevettet. Akkor mit akarsz még?

Fluff 5 / És tádáááá! A cikksorozatunk őket hozza ki mint legfluffosabb sereg. Ebben biztosan vernek mindenkit. Csak képzeld el a goblinokat a csatában. Ahogy kiröppennek a fanatikusok. A háttérben meg a kis gombazabálók. Aztán a Doom Diver… És a Trollok… hadd ne folytassam.

Közelharc 2,5 / Jelenlegi stációban egy gyenge közepes seregnek érzem közelharcban. Túl sok minden múlik egy csomó mindenen…

Mágia – 4 / Occsó. Két mágia “iskola”, sok kellemetlen perceket tud okozni Gork vagy Mork vagy nem tudom melyik nagy büdös lába. Meg a többi is.

Lövés – 3 / Oké, 35 pontos Bolt Thrower, rendben. 5+ -ra talál. Ha hozol négyet, akkor 1-2 talál körönként, a játék vége felé meg már leesnek vagy nem lesz kit lőni. Addig meg kibekkelhetőek. De tény, hogy occsó. Az ork és goblin íjászokról inkább nem regélnék. Ott van még a Doom Diver, ami mókás és hatásos lehet.. Nem annyira lövős sereg, a BT miatt a 3 pont.

Taktika, változatosság – 4 / Van mindeeen! Variálhatsz kedvedre.

Tápos-e vagy? – 2 / Jelenleg a bottom5  seregek egyike, de az Ork játékosokat ez nem érdekli.

Tanulógörbe – 3 / Kitanulod a játék csínját bínját, de nem érzem nehéznek. Inkább izzasztónak és frusztrálónak  a tanulási időszakot.

– – –

Összesen: 28 pont.

[Total: 0    Average: 0/5]
Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

7 hozzászólás a(z) Seregek értékelése – Orcs & Goblins bejegyzéshez

 1. Desrix mondta:

  Sajnos megint nem elérhető a szavazás.

 2. von Khebab mondta:

  Szavazni akarunk!Lázadunk!

 3. Api mondta:

  Még ma sem lehet szavazni … 🙁

 4. Puszti mondta:

  Hát, a közelharcra én megadnám akár az erős hármast is. A kiszámíthatatlanság minden fázisban tud büntetni, nem csak közelharcban, szóval e miatt ne húzzuk le őket.
  Emellett mind a nagyfiúk, mind a vadorkok igen kemény ütőerő maradt a régi seregköny ellenére. Hát még a vadork nagyfiúk malacon. 😉

 5. Puszti mondta:

  Bi-bi-bíí! Az én gnómomnak szárnya is van, hujj de táp!

 6. airyku mondta:

  Közelharc: a vadorkok gyilkosok tudnak lenni mind gyalog, mind malacon. A Trollok is ütősek és a squigek is. Legalábbis, ha rohamoznak, de a regenerálás miatt elég masszív dögök. Az óriás általában jóóó… A black orc-ok… háát, nem nagy szám. A Big Un-ság jó. Én inkább azért adnék 3-ast erre, mert az ork sereg ütős, ha rohamozik, de védekezésben elég gagyi. Az M4 miatt meg sok faj könnyen kimanőverezi. Az animosity 1 pedig csak a káosz törpe seregekben kevesebb a 6-osnál. 🙂 Saját tapasztalat. 😉
  A mágia részhez hozzátenném, hogy mi az, aminek van érteleme: 1 éjgobó sámán 5 gombával, 1 vadork sámán malacon egy masszív vadork malaclovas osztagban elrejtve és whaagh paint-tel pingálva. Esetleg gobó sámán farkaslovas szekéren. A szabály, hogy legyünk közelharcban 20+ orkkal és kapunk egy varázskockát egy nagy bullsőt! Még annál is nagyobb! 4-5 év alatt egyszer nem volt olyan, hogy ne lőtték/varázsolták volna le egy osztagomat 20 alá, mielőtt közelharcba ér. A 30 fős osztagokkal meg senki nem kötekszik.

 7. Bala mondta:

  Bocsi, most már lehet szavazni. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..