2009/Liga Q1, utolsó forduló – Le lettünk lőve!

Nos, beindul a dömping. 🙂

Hat csata is a tarsolyomban van, három az első Ligáról és három a Tavaszi Kampányból. Jöjjön az utolsó Liga csata, Szücsivel és PetiPaliv

 Fattyúval társultunk, inkább a fílingre gyúrva, és bízva, hogy nem kapunk ki sok lövős sereget (Mwuhahaha), rohamcsapatot állítottunk össze: egy robogó steam tank, Luthor Huss és belső körös barátai, oldalukon egy osztag flagellánssal és a pegazusos kapitánnyal. (Még jó, hogy a Kapitánynak hosszú elmélkedések után, odaadtuk a varázslatlopó varázstárgyat: a három játékból 2 Törpe volt ellenünk, meg egy Breton, szóval gondolhatjátok mennyi varázslatot loptunk 🙂 )

Én hoztam két sima sztegadont (az egyiken egy Szkink Főnök), egy osztag meztelen Cold One lovast, 1 darab szalamandrát, és a kötelező 2 osztag szkinket és egy caddy papot. 

Kábé az egész seregünk Feart vagy Terrort okozott, a többi meg ágyútöltelék volt, és igazán élveztem a játékokat, bár tudtam, hogy nem ez a nyerő kombó. De nagyon jó érzés ezekkel a Sztegákkal játszani, látva, ahogy az ellenfél fél tőlük. 🙂

És nagyon bejöttek a Sztegák, ha nem (nyíl)ágyúzzák le őket, akkor halálosak. 🙂

A tapasztalat az volt, hogy talán jobban megéri +40 pontért az Ősi Sztegadon a két óráisi köpőcsővel, mint a nylágyús sima. Hiába ült a főnök a nyílágyú előtt, az ember általában inkább robog előre, ha meg nem, akkor se sikerült betalálnom… Míg a játék második felében a kóvájgó Sztegadonok jól tudnak köpőcsövezni… Plusz, a mentőjük is jobb eggyel, igaz -1 támadásuk van, de jobban megéri. 

További tapasztlat, hogy az 1 darab 80 pontos 4 kezelős szalamandra nagyon jól használható stratégiailag. 3-at talán nem éri meg hozni, sok pont, akkor inkább még egy sztega. 🙂

A Cold One-ok, ha nem lövik le őket, nagyon jók, ez az új 2+ -os páncél szuper lett. 

 Ennyi a seregekről, és most lássuk az utolsó csatát PetiPalival és Szücsivel. Bár rommá lőttek bennünket, igazán élvezetes és hangulatos csata volt,  – ha már rommá lövik az embert, legalább szórakozzon jól. 🙂 Kicsit kezd azért elegem lenni a törpe seregekből, de hát ez egy verseny… 🙂

 Szücsinél volt egy nagy törp kocka és egy osztag nyílpuskás, a maradék meg hadigép. PetiPalinál egy nagy szaurusz blokk egy neves hőssel, terradonok (Szkink főnökkel), egy kötelező szkink skirmish osztag és 3 szalamandra. 

És elkezdődik a puffogtatás

 Ők kezdenek, s PetiPali berepült a Terradonokkal a mi térfelünk felé néző erdőbe, hogy majd jól megszerzi a mi jelzőinket, és oldalról blokkol,lázít, leveri a szalamandrámat meg garázdálkodik. Volt egy mókás jelenet, amikor is lerakta a Terradonokat, azok kilógtak az erdőből, és így pl a Steam Tank ágyújának kiváló célpontot nyújtott volna. PetiPali erre ráébredve kicsit odébb rakta volna őket, kevésbé jó, de védett pozícióba, mire Fattyú közli vele, hogy "Á, miért lőnék a Terradonokra, full gőzpontból fogok előre menni, felesleges elbújtatnod". Erre PetiPali kilátszani hagyta őket.

A Szalamadnrák és a Szkinkek jöttek előrébb, a sereg többi része állt, mint a breton. Akarom mondani, mint a beton.

Persze a lövési fázis nem volt ilyen áldásos: a Tank kapott pár sebet, kábé lehetetlenné téve, hogy előre menjen, azt hiszem az egyik Sztega is.

 A mi körünkben persze a SteamTank nem tudott többet generálni, mint 3 gőzpont, szóval PetiPali Terradonjai lettek a célpontok, így, hogy kilátszódtak az erdőből: le is esett a Szkink Főnök, meg is futottak a Terrák 🙂 

Itt még örültünk magunknak.

 Vaciláltunk, hogy takarásban mozgassam-e a Cold One lovasokat, és akkor később érnek oda, vagy menjenek előre, és Szücsi rossz kockajárásában bíva gyíkhoz méltó hidegvérrel várjuk-e a sortüzet. Természetesen, a gyíkosat választottam.

Szücsi persze hajított egy 10-est az Organ Gun-ra, s ez pont elég volt arra, hogy mind az 5 CO leessen egy lövéssel.

 És itt dőlt össze a játékunk, mert a CO-k mellett menetelő 10 fős szkink osztag bepánikolt, átfutva az egész soron, és így a második szkink osztag is elfutott, be szépen a szalik és az ellenséges szkinkek elé. Lőttek a hadigép vadászásnak, zavarásnak, mert a két szélen szaladó szkink osztag most középre került.

 A következő körben Szücsiék lőttek, ami a csövön kifért, és a mi második körünkben már rohamoztunk is: a terv az volt, hogy Luthor Huss és Bátor Barátai majd jól megrohamozzák a törpe nyílpuskásokat, és onnan miénk ez egész törpe domb. Persze a puskások elfutottak, Luthornak rontott roham.

Én az egyik sztegával elkaptam a törpe blokkot: de már látom, hogy nagy hülyeség volt, és szarul is dobtam, és sajnos a stubborn-t is elrontottam, szóval a törpék pont oldalba kapták Huss csapatát.

 Innen azt hiszem vége volt a jatéknak, maradt egy szaladgáló Sztegadon, de persze le lett lőve, a Steam tank még végső elkeseredésében generált 1 gőzpontot és fújt egyet az ellenség szalamadnráira, és a flagellánsok hősökként állták a sarat. S hiába volt egy total power-es villámom, az se sebzett, majd a papot is megették. 

 Jó csata volt, de két kulcsfontosságú helyen buktunk, egyszer a szerencse, egyszer meg a stratégiai körmönfntság berkeiben.

Én az utolsó fél órát unalmasan végiálltam, mert összesen megmarad 3 sztegon crew, akik ugyan megrohanták a kőhajítót, de elbukták a közelharcot. 🙂

 

 

[Total: 0    Average: 0/5]
Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

2 hozzászólás a(z) 2009/Liga Q1, utolsó forduló – Le lettünk lőve! bejegyzéshez

  1. ügyfélszolgálatos mondta:

    Végre! Már azt hittem meló végéig unatkozom 😛
    Időben meddig tartott a csata?

  2. _bala_ mondta:

    Hamar lement. 🙂 Kb fél órával korábban végeztünk, mint a többiek. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..