Készül a WoC sereg III. rész

A cikk előzménye itt olvasható

Nosza, nézzük hogy állunk. Folytatom a Special választással.

1. Káosz lovagok. Erről olyan sokat nem szeretnék értekezni: baromi jók a modellek, sokan esküsznek rájuk, nekem is van, az új kiadásban annyira nem erősek, mint voltak, de jobbak a frenzy megoldhatósága miatt. Majd kipróbálom, és meglátjuk. Fattyú a Birodalomnál esküszik a 10 lovagra – a sok lövéstől félek igazából. Check.

2. Chariot. Bevallom, ez volt az egyik oka, amiért belekezdtem a seregbe, mert amióta játszottam, még sosem álltam a szekér jobbik végén. 🙂 S most sikerült szereznem két kereket, és összedobtam némi empire lóból, lizardmen fegyverből, kartonból, pajzsokból és töménytelen mennyiségű ragasztóból álló szekeremet. Nekem nagyon tetszik. Magamhoz képest csúúcs. Check.

3. Chosen: felejtős, drága, minden tekintetben. A modellek gyönyörűek!

4. Ogre: csúnyák, nekem nem kellenek. Inkább hozok trollokat, vagy ha zászló kell, akkor core választást.

5. Trollok. Beáldoztam a pénztárcám egy jelentős részét, és rendeltem a Maelstromtól (a KCs-nál sokkal olcsóbban) egy doboz river troll-t, mert ezekbe a modellekbe én beleszerettem. Szóval ebből lesznek a káosz trolljaim. S nem utolsó sorban maradt az Ork seregből egy kőtroll, gyönyörűen festve, azt is beszippantotta a káosz. 🙂 Check.

6. Dragon Ogrék… Csanád barátomnak, aki anno elcsábított a Warhammer világába, második serege a WoC. Ő egy Waldorf iskolában tanít, és ráadásul az ő osztályába  két tanítványom gyerekei is járnak. Véletlenek, mi? 🙂 Szóval, tőlem kérdezték egyszer a szülők, hogy mit vegyenek a tanár bácsinak, én meg mondtam nekik, hogy menjenek be a Kcs-be és vegyenek Csanádnak Dragon Ogrékat. Persze nem hallgattak rám, kibökték valami csajos dologgal szegény Csani szemét… pedig ha tudná miről maradt le. 😀

Szóval én hiszek a Dragon Ogrékban. 4 woundos monsterek! Talán aki nem játszott még Kroxigorral, nem értékeli a DO előnyét. A DO-k 65 pont, a Kroxik 55 pont. Cserébe előbbinek egyel több Woundjuk van, egyel jobb a WS-ük, a Korxik GW-vel ütnek 6-os erővel, a DO-k 5-ös erővel, de vehetsz nekik jóságokat. DO-knak 7-es a Mouvmentjük, a Kroxiknak 6-os – igaz ők Aquatic-ok. Szóval megéri az a 10 pont különbség, sokkal ütősebbek! 🙂 Check.

7. Forsaken. (nemtom feltűnt-e, hogy ez a hetedik spec választás! Na, ezért választottam ezt a fajt). Állítólag jók, 6Mouvment, D3 + 1 attack frenzyvel. 90 pont 5 fő, ebből hozok 15(!) kutyát, azok is odaérnek hadigépet vadászni, azokkal tudok rohamot elvezetni, csalogatni, beáldozhatóak. Igaz, a Forsakenek tudnak aztán ütni, az tény, de támogató egységnek vannak sokkal szívósabbak, gyorsabbak, ezeket meg egy magic missile megtizedeli. S mire odérnének, nem maradnak. Akkor inkább hozok szekeret 🙂 Vagy DO-kat. Szerintem. A 90 pontot az ember mindig tudja jobbra költeni…

És akkor egy másik kép a saját szekérről:

[Total: 0    Average: 0/5]
Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. ubul mondta:

    Várjuk a folytatást!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..