HÉT: X HE (4. rész)

A harmadik csatámról olyan sokat nem tudok írni, lévén jó sört kortyoltam már azóta a Balaton-parton, s a memóriám hűvös homályába vesztek a részletek. Viszont nagyon tanulságos volt a High Elves seregeket illetően. Ezeket a gondolatokat szeretném most megosztani.

Ellenfelem Mucc volt, egy FULL lövős nemes elf sereggel próbálkozott. Egy sárkányos lord, ahol a lord a harmadik küldetésben a toronyban csücsült, de maga a sárkány a csatamezőn díszelgett. Ezen kívül egy tükör-főnix gárda osztag éééééés?

images (19)?nagyon sok íjász. Azt hiszem 2 vagy 3 nagy blokk sima ? olyan 20 fősen -, és egy Sisters osztag. Ezen kívül két kisvarázsló tűzzel és hájjal megkenve, a tűzköpő gyűrűkkel felszerelkezve.

Nos, az elképzelése igen hatásosnak tűnt: iszonyat sok lövés az íjászokból, és körönként két tűzlabda (egy erősített) és két 2D S4 lövedék. Plusz a sárkány és a halhatatlan főnixek. Sajnos a tapasztalat azt mutatta, hogy ebben a kiadásban ez a sok-sok S3 lövés igazából semmire sem elég, mármint ami a győzelmet illeti. A főnixeket lelőni kevés, a sima osztagok ellen pocsékolás vagy nem hatékony?

A végén 20-0 ?ra mindent lemostam a pályáról, a két rohangászó-menekülő varázsló azért megizzasztott. 🙂 Igaz, szerintem Mucc sok hibát vétett, ő maga jött előre, azért az első körömben rohamozni tudtam a sárkányát a két főnix-szel, a másodikban pedig kvázi mindennel elkaptam az ő főnix gárda osztagát.

A lövések lepattantak a főnixekről, a hatos sebzéshez nem jöttek a hatosok. Azt hiszem a szekerekbe vitt be sebeket, pár főnixgárda tagot lelőtt, sőt még a Silver Helmek is megfogyatkoztak. De ennyi lövés sajnos nagyon kevés volt érezhető veszteség elérésére.

Nem azt mondom, hogy nem lehet erős lövős sereget kirakni nemes elfekből? csak másképpen.

Tapasztalatok:

letöltés (6)A Sisterek tényleg jók, csak drágák, és ne a rare-be lennének? De szerintem egy osztagot ? ha befér két főnix mellé ? mindenképpen érdemes hozni, én is nekiállok a kifestésüknek. A 4-es erő, 5-ös BS, és a rosszak elleni AP, a mágikus-tüzes sebzés nagyon sokat ér. Ha lövős seregben gondolkodunk, akkor sok nyílágyú és melléjük 18 fős sister valahová középre, hogy mindenre tudjanak lőni. Vámpíros etheralok ellen, regenerációt elvenni majd ágyúzni kiválóak.

letöltés (7)A sima íjász egyszerűen olyan drága, hogy nem éri meg a Silver Helmekkel szemben mondjuk. Sokkal hatékonyabb a 2+ -os péncél, 5-ös erős roham és a mozgékonyság, amit a Silverek tudnak, mint a sok 3-as erejű lövés. Nekiállhatsz mathammerezni, én megtettem ? egyszerűen nem jók az íjászok ilyen sokan sem.

images (20)A seregemben maradt 140 pont, amiből végül két szekeret hoztam. Nos, ezekről igazán nem tudok mit mondani, mert jó kis kiegészítők és tűzmágnesek voltak, de? de lehet jobban jártam volna inkább egy osztag Dragon Prince-szel, akik kiozstanak 10 db S5 ütést, nagy  I-nél és nagy WS-sel? Hiányzott a mozgékony seregembe a 18?-as mozgás, ugyanis a  két szekér csak 9?-cel ?araszolgatott? előre. (elnézést a törpéktől az ?araszolgatott? kifejezésért). Igaz, más seregek ellen lehet jobb a két szekér? de most hogy összeraktam 5 DP-t, inkább őket fogom ingbe-gatyába hozni.

images (21)A két főnix zseniális. Igazából ? lévén gyíkember, és ex-empire-wood elves- WoC játékos ? soha nem játszottam nagy veszélyes repülő lényes sereggel. Na, és ebből KETTŐ igazán faszántos volt. Sőt, ha akarom, akkor Lord-ból varázsló helyett hozok még egy főnixet, na és kérem a három főnix meg mellé az osztag és a Silver Helm aztán hatalmas taktikai előny a mozgás miatt. Na jó, két főnix is elég. Nagyon megszerettem őket. Igaz, S6-S7 lények mellé óvatosan kell odaengedni?

A Silver Helmek nagyon jók. Szinte csak őket éri meg hozni Core-ból, és persze a könnyűlovasságot, akik igazából azért jók, mert mozgékonyak mint állat, és kiválóak arra, amire valók. És egyszerűen nincs már pontja az embernek arra, hogy hozzon 30 fős Spear Elves osztagot. (Bár ez utóbbi +1 egy mozgás vagy flém zászlóval, és a 24 újradobott támadással azért elég zúzós)

A Book of Hoeth-es varázsló Shadow-val elméletben nagyon jónak tűnt, de valahogy sosem éreztem azt a hatékonyságot, hogy a mágiám aratott volna. Egyszerűen tényleg jobb választás lesz a LoreMaster, akivel lehet sebezni, ha akarok, aztán lehet védeni osztagot az 5+ regennel meg a +1S/T -vel. Vagy a Life nagyon jó lehetett volna egy ilyen seregbe!!! Egyrészt, nem durrant volna el a varázslóm a warpba, másrészt egy +4T-s, meg regeneráló osztag nagy túlélő… és ami a legfontosabb, pikk-pakk vissza lehet gyógyítani a főnixeket seperc alatt. Szerintem ezt fogom választani a jövőben ebbe a seregbe. A mágiavédelem (srcollcaddy lvl1 vazsi) a BoH miatt nem hiányzott, de nagyobb pontszámnál van értelme egy High lvl1 +scroll varázslónak, aki debuffolja az ellenfelet.

Summa summarum: elégedett vagyok a High Elves sereggel, igaz a főnixek ebben nagyban rájátszanak. Várom velük a következő csatát? illetve várnám, ha most nem a gyíkok jönnének, akik még mindig a kedvenc seregem. Ez utóbbiról fog szólni következő cikkem.

[Total: 0    Average: 0/5]
Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.