HÉT: X HE (3. rész)

A HÉT:X második meccse a furcsa felállású küldetés volt, ellenfelem pedig Ruben, aki innen a blog alapján rakta össze első Ogre Kingdom seregét. Szerintem egyébként sokkal nagyobb helyezést is elért volna, ha első meccsét nem kgb káosztörpéi ellen játssza, tehát egy tiszteletbeli +10 pontot mindenképpen adnék neki. Ám egy verseny már csak ilyen – ha nem vagy jóban a szerencse istenasszonyával, véged.

(A kilencedik HÉT-en harmadik helyezést sikerült elérnem, persze akkor nem kaptam ki tuti-bukó ellenfeleket – ez is kell a dobogóhoz, bizony.)

A küldetés szerint az asztalt 6 darab 2′ x 2′ -es négyzetre kellett bontani (lásd szabálykönyv 389. oldala), és mindegyik játékos felváltva bármelyik négyzetbe berakhatja egy osztagát. A többi osztag pedig a második körtől kezdve tartalékból jöhet bármelyik saját hosszú oldalon.

Ruben nem aprózta el, hozta a kötelezőket: 3×1 Sabertusk, 1 Ironblaster. Aztán a maradékból 1 hatalmas nagy Irongut osztag hősökkel, miegymással, és egy nagy Maneater osztag GW-vel. Kemény. Ami hibát látok csak, hogy egy picit csökkentve az osztaglétszámot, jó lett volna még egy mezei Ogre (esetleg 6 fős?) osztagot beilleszteni, vagy Gorgereket hozni a maradék pontból. Hiányzott a taktikai elem a seregből – és én ezt keményen ki is használtam.

Az első két körben tulajdonképpen csak rohangászás, egymás kerülgetése történt, meg felhoztuk a nagyobb osztagokat. Nagyjából a harmadik körre ez a kép alakult ki:

HET_2_OK_Turn_2_Ogre_Kingdom

Nézzük a pálya elemeit 🙂

1. Alul lent sikerült elintézni a Silver Helmekkel (és ha jól emlékszem egy második hullámos szekér rohammal?) az Ironblastert. Szerintem ez elkerülhető lett volna Ruben részéről, ha az egyik Sabertuskot arra tarja, hogy a rohamot elvezesse, hiszen a SH-ek messze voltak, be lehetett volna állni pozícióba. Szerencsére ez sikerült, így bár belevitt két woundot az egyik Főnixbe, de viszonylag olcsón megúsztam.

2. A feljött Maneater osztagot gondoltam a két Főnix elviszi az erőcsökkentéssel, és mágiatámogatással. Sajnos azt kell mondjam, hogy nem sikerült megtörnöm őket, és szépen lassan 1-2 kör alatt minden mágia (S és T csökkentés) mellett is bekajálták a jeges husijukat. Jók a Főnixek, de nem mindenre.

3. A túlélt Manetereket aztán a PG-k elkapták végül, és ők ették meg, így ezt a pontot szereztem, és kész. Itt már jól használta ellenfelem a kutyát, sikerült egy kört késleltetni a PG-ket, hogy elkapják az M-eket. Én itt hibáztam egyet, hogy túl mohó voltam, és nem vártam meg, hogy a PG egyszerre – vagy maximum 1 kör késéssel rohamozzák meg a Meneater osztagot. Ha okosabb, türelmesebb vagyok, akkor egyesített rohammal túlélhetik a főnixeim, vagy legalább az egyikük.

4. Látjátok még a hatalmas Irongut sereget, benne a karakterekkel. Hatalmas falat – én mindent elkövetettem a játék végéig, hogy ezzel az egységgel NE kerüljek közelharcba, és hála a 4 darab könnyűlovas osztagomnak, ez sikerült is. Itt jött be az előny számomra, hogy ha van még egy osztaga (mondjuk egy hat fős Ogre), akkor nem tudtam volna ilyen hatékonyan folyamatosan elterelni ezt a nagy osztagot. De nem ettek meg senkit.

5. A mágiám csodálatosan működött, sikerült elkasztolnom ellenállhatatlan erővel egy Pit of Shades-et a játék közepe felé…

Háhááá, mondom, dobtam egy hitet a Pitre, most jól elvisz itt mindenkit, majd ezt fogjuk játszani a játék végéig, és nyamm! Na, erre volt nála az az undirítóan tápos Banner, amire 2+ -on áttolja egy másik osztagra a varázslatot. Hehe, meghalt egy Sabertusk…

NEKEM MEG ELNYELTE A WARP A VARÁZSLÓMAT! 🙁 Így adtam neki 320 pontot ajiba. 🙁

Ezzel 11-9 -re nyert végül… persze, ez a pechsorozat már megszokottá vált számomra Ogrék ellen, meg sem lepődtem. Az előző HÉT-en az első meccsemet szintén Ogrék ellen nyomtam, ott meg a Slann durrant el az első körben. Ez már csak ilyen.

[Total: 0    Average: 0/5]
Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Ruben mondta:

    Zseniális ogre játékos 🙂