HÉT: X HE (1. rész)

adrian_smith_high_elf_warriors

Megjártam a Nemes Elfekkel a tizedik székesfehérvári Hadvezérek és Taktikák rendezvényt. Egy balatoni baráti-party miatt a szombati 40K megmérettetést skippeltem, így a Tyranidáim éhesek maradtak. Na, de vasárnap készültem az új HE kódexszel a Fantasy versenyre. Sokat agyaltam a seregen. Első ötletként a 3 (HÁROM!) jégfőnixes és egy Dragon Mage-es kombót találtam ki, ami főleg pszichológiailag adott volna pofont az ellenfélnek. De inkább döntöttem a taktikailag kiegyensúlyozottabb – na meg VARÁZSLÓSABB – sereg mellett. Lássuk mit vittem magammal:

4 x5 fős osztag könnyűlovasság – felpakoláskihúzásra, hadigépekre, elterelésekre. Kellettek, bár kalkulált veszteség a legtöbb esetben. De eszméletlen jó ez a 9-es mozgás, tényleg mindenhová elérnek. Kiváló elterelő, elvezérlő osztag. Ha nem akarom, hogy valamelyik nagy egységed közelharcba érjen, akkor ők elvégzik a munkát.

~8-9 fős Silver Helm osztag – azért ennyien, mert csak 25% core-t akartam, a többi majd látjátok hova kellett. Azt gondolom – a tapasztalatok alapján – egy 10-12 fős ilyen brigád nagyon megéri a pontját! Kiváló counter-charger, gyors, és a páncélja – bár csak 2+ – azért egész jól bírja a gyűrődést. Gyorsan odaérnek mindenhová 10db S5 ütéssel. HE-khez képest kiváló választás.

m1360314a_99120210015_HEPhoenixGuard1_224x1602 Jégfőnix: nagyon jók, nagyon erősek, drágák. Igaz, azért nem valók mindenre: egy kb 8 fős GW maneater osztagról úgy lepattantak, mint a sicc, még az erőcsökkentés ellenére is. Mágiatámogatás vagy static CR nélkül eléggé vigyázni kell rájuk, de ha okos az ember, akkor kiválóak. Lásd majd az Ogrék elleni meccsemet, ahol taktikai hibát követtem el, hogy túl korán rohamoztam velük.

~26+ Phoenix Guard: Istencsászár! Tényleg működik, és ha ad az ember nekik egy AP zászlót, akkor azért ölnek is. Három sorból ütnek, és ők újradobják a rontott tohiteket. A Shadow varázsló mellé kiválóak. Soha nem fogytak el, csak törni tudnak. Esetleg egy Stubbornos karakterrel egy halhatatlan osztaggá válik. 🙂 Nagyon jók.

2 sima szekér: hát, nem sok mindent csináltak igazából. Arra nagyon jók, hogy rohamokat támogassanak, hogy ha el akarsz vinni valamit, akkor azt tényleg elvidd – mondjuk a Silver Helmekkel, vagy a Főnix Gárda mellé. Igazából jobb lett volna ha inkább nagyobb Silver Helm osztagot hozok helyettük – nem tudom megítélni. Egyelőre maradnak.

Vittem még egy lovas hőst generálisnak, aki 1+ -os újradobós páncélban inkább túlélésre hajtott, nem sok vizet zavart, de nem is ezért hoztam.

HEUniAztán a lényeg, a Book of Hoeth-es Shadow mágus, 4+ warddal. Kiváló lett volna, de sajnos nem dobtam ki a megfelelő spelleket (ah, hol volt a Slannom…), vagy nem tudtam igazán használni, mert nem volt Pit of Shades, vagy elnyelte a warp… Jó választás, de lehet tényleg jobb a minden signature spellt ismerő lord – csak az baromi sok pont. De lehet jobban jártam volna vele. 🙂 Legközelebb azt fogom kipróbálni.

A BoH valódi kincs: a dispell képessége miatt is aranyat ér. Kvázi, mintha átlag +3 -al varázsolna az ember. Nem fogom otthon hagyni sose 🙂

A cikk következő részében életem egyik legpechesebb csatája jön, Szaka törpéi ellen.

[Total: 0    Average: 0/5]
Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

2 hozzászólás a(z) HÉT: X HE (1. rész) bejegyzéshez

  1. Petrow mondta:

    Tyranidák? Lemaradtam valamiről? Azt hittem, Wolfjaid vannak.

  2. Bala mondta:

    Igen, akkor azt hiszem adósod vagyok egy új 40K-s posttal. 😀