ETC beszámoló – II. rész

Harmadik csatánkat a svájciak ellen játszottuk, és itt ütközött ki a pszichológia, legalább is nálam, de ahogy elnéztem a többieket, náluk is. Egyrészről egy nagyon jó ómen volt, hogy az első meccset pluszra hoztuk ki, ez erőt adott. A másodikban elkenték az arcunkat, ez megtörte egy kicsit a csapatot, és itt csúsztunk szét.

Én azt éreztem, (a többiek nem tudom hogyan élték meg), hogy szétesett maga a csapat. Tehát nem mi voltunk a ?Hungary WHFB Team?, hanem 8 emberke próbált meg játszani. Fáradt voltam, álmos, kicsit túlpörögtem, és ami a legfontosabb, nem tartottam szünetet a két meccs között, és belefásultam. Nem koncentráltam, és úgy elbakfityeztem a meccset, ahogy a nagykönyvben meg van írva: amikor már eleve szarul állsz föl, tudod, hogy bukod a meccset. Próbáltam kihozni amit lehet, s azt hiszem 18-2 lett a vége, de nem emlékszem pontosan.

De ne rohanjunk előre. A svájci csapat ellen bennünk volt egy picit az elégedetlenség magával Svájccal szemben, (legalább is bennem biztosan), elegem volt a nagyképű, mindent lenéző fasiszta hozzáállásukkal (nem viccelek). Meg hát ugye ? félig móka ? de a svájci frank alapú hitelemet nyögve, egy kicsit úgy álltam hozzá, hogy most ?jól szétkenem a szátokat, nyenyenye?. Na ezt nem szabad.

Plusz, amikor megláttam az ellenfelemet, a biztos győzelem illúziójába ringattam magam. Egy tiszta lökött fiatal kiscsávó, nem beszélt egyetlen általam ismert nyelvet sem (angolul tudok, németül értek), de olyan szinten nem beszélt, hogy nem ismerte angolul azt a kifejezést, hogy ?March?, ami többek között a játék egyik alapszava mondjuk. Vagy más alap szavakat sem (Megtudtam, németül schnell spazieren nem ez). Szintén Lizarmenekkel játszott, és bolond voltam, hogy azt hittem el tudom verni, inkább a többiekre kellett volna hagynom ? már itt hibáztam. (Jah, mint Lizardmen player, az ellenfelem az Ancient Stegadon kifejezést sem ismerte)

Szóval, a fentiek alapján eleve úgy álltam hozzá, hogy itt egy töltelék srác, meg svájci is, szóval most jól megverem? És nem. A végére kiderült, hogy a lökött-gyerek maszk mögött egy tapasztalt játékos lakozik, bár azt nem mondanám, hogy profi, de tapasztalt, jól ismerte nagyon a seregét. Tudom, hibáztam, ezt nem szabad elkövetni az ETC-n. Ha újra játszhatnánk a meccset, szerintem leverném mint vak a poharat, de sajnos ez nem megy?

Szóval, felállás: beállt egy sarokba, én pedig kicsit túl húztam a frontvonalamat, csak középig mondjuk, de a középen masírozó szaurusz blokk nem ért oda akkorra, amikorra kellett volna. Volt egy kulcs momentuma a játéknak, ahol hozhattam volna sok pontot: Bal oldalt sunnyogva indítottam útjára 5 darab Cold One lovasomat, akiket próbált elterelni és leköpködni a szkinkekkel, de a magas páncél miatt csak egyet szedett le?  Megindultam a sztegadonnal és az egyik szaurusz blokkal is, hogy harapófógóba rakom az ellenfelet, ami sikerült is volna.

Cold One szauruszok rohamoznak, megölnek 5 szkinket, töréstteszt: dupla 1. Jah, mondanom sem kell, a srác így dobott végig. Ha nem dobja meg, akkor overrunból belerohanok az Ancient Pap-ba a nagy sztegán ? már teljesen más lett volna a helyzet. Szóval, ebből is gondoltam, hogy ha ilyen hibát elkövet, hogy ezt meg tudom csinálni a második körben, akkor béna játékos?

Aztán jött a mágia fázis: vagy 12 kockából varázsolt: death, bamm, a sima sztegadonom leesik. Harmadik kör: Death, bamm, az ancient sztegadonom leesik. Meg a szaurusz lordom is.

Szóval három kör alatt buktam 800 pontot kb, mire közelharcba értem.

Egyértelműen látszik, hogy rossz választás volt nekem ez az ellenfél, és nem emlékeztem arra, hogy a death spelleket lehet boostolva 24?-re is tolni? 🙁 Szóval hiba hiba hátán.

Ennyi volt a harmadik meccs, utána elindultunk kicsit letörve vissza az alvóhelyre (erről majd később!:)), én azért egy kicsit optimista voltam. Láttam a többieken, hogy ők eléggé le vannak sújtva. Hatalmas jól szórakoztunk szombat este, még elmentünk a McDonalds-ba, ahol még a mekis kis pultos lányok is lefitymálóan mustráltak bennünket, mintha nem nyolc, jól szituált diplomás úriember lettünk volna, pocakkal és jegygyűrűkkel.  🙂 (ki-ki ossza be magának kinek mi volt:) ) Lefekvés előtt szerencsére a hangulat visszatért, felejthetetlen és átadhatatlan pillanatokat szerezve mindenkinek ? fő téma Darken High Elf sasa volt, majd kérdezzetek minket erről, nem blogba illő történet?

Így vágtunk neki a második napnak? folytatás hamarosan!

[Total: 0    Average: 0/5]
Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

8 hozzászólás a(z) ETC beszámoló – II. rész bejegyzéshez

 1. Vihar mondta:

  Bár nem szeretnék párhuzamot vonni a Blood Bowl EuroBowl versenyével,de hasonlóan láttam (és ma is így látom) a dolgokat. Mi is hoztuk az első meccset a bajnok angolokat verve rommá. Utána átlagos meccsek és estére mindenki teljesen kész is lett (kivéve Chris-t, ő minden játékában remekelt,végig koncentrált és meg is nyerte az egyéni versenyt :D). Vissza az eredeti témához.
  Sajnos kevesen vannak egy-egy versenyen így nincs is sok. Gyakorlatilag mindenki időhiánnyal küzd (1-2 másodállás, család…egyebek) és képtelenség úgy edzeni egy -egy külföldi megmérettetésre, ahogy kellene: napi 3 csatát/meccset lenyomni egy nap és utána kielemezni. Én itt látom a problémát egyénenként (magamat is beleértve) és csapat szinten is. Nem tudunk/tudok folyamatosan koncentrálni egy teljes napon keresztül(3 csata/meccs). Persze lehet, hogy tévedek…

 2. Archangel mondta:

  Jah, annó Ligánál is látszott, hogy aki először volt, azt totál kicsinálta a háromszor 2,5 óra játék. Ezt gyakorolni kell, plusz rengeteget játszani, elemezni, arra meg tényleg csak a “fiatalabbaknak” (értsd: nem családos) embereknek van ideje/energiája. A csapatjátékot meg külön érdemes edzeni, hogy jó lehessen az összjáték. Így már kevésbé vidám hobbi, inkább kőkemény meló. 🙂

 3. Bala mondta:

  Koncentráció: aki nincs hozzászokva a napi 3 játékhoz, annak ez sok, tényleg. :/

  Egyébként szerintem meg lehet oldani, csak egy kis coaching kell hozzá: a játékok közti időt valami RADIKÁLISAN más dologgal kell kitölteni, mint pl most nálunk a tóparton üldögélés, napfürdőzés. Ezt vasárnap már tudatosan csináltam, és 100%-on pörögtem egész nap, egy-két kávéval és egy kupica hazaival fűszerezve.
  Megoldható, de tudatosan kell rá készülni. Jövőre a csapatban majd erre is figyelni kell…

 4. Pogi mondta:

  Nagyon élvezetesek a cikkek az ETC-ről még annak is aki kevésbbé jártas a fantasyban, ezt bizton állíthatom. Egy dologban kijavítanálak : a schnell spazieren az gyorsan sétálni az a szó amit ti kerestek a Marsch oder marschieren azaz menet vagy menetelni 🙂 szóval a “katonai séták” megnevezése :-P, de ez csak apróság.

 5. koldun mondta:

  azért ha 4 db C1 rohamból 5 szkinket tud megölni, akkor inkább haljanak meg 🙂

 6. Bala mondta:

  Koldun 🙂
  Azért ez statisztikailag belefér:
  8 ütés, talál 3+, az 5,3 hit, sebez 2+, az 4,4 seb.
  lovak: 4 hit, 2,6 talál, 2,2 sebez
  Összesen 6,6 seb, erre egy parry kijön, az átlag is csak 5,5 seb.

  Én szarul dobtam ő meg dobot két parryt. Ennyi.

 7. MAC mondta:

  MAXI RISZPEKT és itt nem a beragadt Caps Lock a hibás hanem tényleg tiszteltem a MI nemzetközi csapatunk előtt …most 8 kalapot emelek meg.!!!!!!!!! Szóval Bunkó elllen felek ellen meg legözelebb vigyetek párat hatánk szépszál Legényeiből akik prezentálják a következőt 🙂
  – Te Figy! Miért vetted le BAla MEster szép figuráját ???? Tudod mennyit dolgozott rajta ????Háááát anya szűűűűttt téged ” Blamm és Slapppf” 🙂
  – Hidd el nyertél és még meghívlak egy vacsira (az ellen)

  Háááát valahogy így 🙂

  …oks ! Tom ! csak vicc ! (de jó)
  Mindezek ellenére szvsz jók votatok ! Még akkor is ha nem azt hoztátok amit ti kitűztetek. SZVSZ maxi büszkék vagyunk !! …és persze minden évben amikor infdultok és nem mondjuk !

  MAC 🙂

 8. Wolflord mondta:

  Tavaly amúgy részben hasonló gondok voltak a 40k csapatnál is. Most úgy néz ki, hogy 2012-re megint összeáll egy, de elég nagy frissüléssel játékosok terén. Apropó, nem követtem az eseményeket: Csongival mi van? Illetve idén miért nem vállalta a CSK serepet? Pénzügyi háttere volt, vagy egyéb?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..