EDEN ISC seregépítés

Az Inkvizítor.hu -t elrabolta egy időfaló monszta a warpból, és kiharapta belőlük a május hónapot. De megnyugtatok mindenkit, hamarosan folytatódik az EDEN cikksorozat, ahol is a júniusi írásomig már nem kell sokat aludni. Addig is a kimaradt májust szeretném Nektek pótolni olyan, személyesebb jellegű gondolatokkal, amelyek már sem a helyhiány sem a tartalom miatt nem fértek bele a következő cikkbe. (kicsit hosszú lesz és unalmas és értelmetlen, de ezt most így pénteken megengedhetem magamnak 🙂 )

  1. írás: http://tarsasjatek.kissbalazskuno.hu/2011/04/eden-kezdetek/
  2. írás: http://tarsasjatek.kissbalazskuno.hu/2011/04/eden-aprilis/

A project maga úgy lett meghatározva, (ellentétben pl. az Infinity-vel), hogy fixen 100 pontból kell gazdálkodnunk, mert a rendszer erre lett optimalizálva, és mi követjük a TABAN iránymutatását. Nos, az ISC robotok csoportjával viszont amit nyertem a táposság oltárán, azt most elveszítettem a variálhatóságon.

Csapatépítő agyalás

Ugyanis robotjaim átlagos pontszáma 30-35 között mozog. Tehát ha a 100 pont a célirány, akkor ez két 35 pontos és egy 30 pontos robotot jelent. Van ugyan 3 db 25 pontos robot, egy 10 pontos és egy 40 pontos, de ebből látszik, hogy a variációk száma erősen véges, főleg a miatt, hogy van néhány “kötelező” választás, amit az embernek érdemes vinnie. Van 1-1 “Drone Controller” 35 pontért, és ott van Black Kunoichi, ami hatalmas taktikai előny. Ez így 35+30, azaz 70 pont. Természetesen dönthetek úgy, hogy Black Kunochit nem hozom, de Kanalasgémmel játszott csatám alapján elmondhatom, hogy nagyon hiányzott az, hogy valamit egyszer legalább én tudjak először megtenni (Speed 7), s mivel 3 baba állt szemben 5 babával, ezért nagy hátrányban voltam. A Jokers ellen játszott csatában is egy adu-ász volt.

A Grey Daimyo pedig olyan képességgel bír, ami megpróbálja ellensúlyozni a kis létszámú csapatot: egyszer egy körben adhatok +1 Akció pontot egy robotnak vagy levehetek egy markert. Ez valami hatalmas táp! A robotokra nagyon veszélyes Burn markereket leszedhetem (ezzel nyertem tulajdonképpen Jinx ellen). Plusz, mivel az ellenfél a ?sok lúd disznót győz? taktikával fogja lerohanni a robotjaimat, ezért a +1 response ütéssel eliminálhatok vagy legyengíthetek egy ellenfelet az ő körében.

Természetesen bármikor mondhatom, hogy nem hozom ezt a két Drone-t,és kipróbálok másokat, ezt is fogom tenni. Viszont ez olyan taktikai átszervezést és átgondolást igényel, amivel tulajdonképpen három-négy másik új robotot kell beszereznem. Bár Kunoichi tényleg kötelező, és ha nem Daimyo, akkor Kitsmue (szintén Drone Controller), aki szintén 35 ont, tehát ugyanott vagyok, ahonnan indultunk.

A kígyó a farkába harapott.

Természetesen a pontszám növelésével ez megoldható lenne, de a játék tényleg 100 pontra van optimalizálva, nem véletlenül. Nos, ezt fogom tenni: ki fogok próbálni más kombókat más robotokkal, de ehhez a géppark teljes cseréje szükséges: ami leginkább pénz és idő. Meglátjuk. Egyenlőre még nem találtam ennél a 3 robotnál jobbat.

Samurai, ide!

Beruháztam a Carmin Samurai-ba, aki egy öngyógyuló harci robot 6-os CBT-vel. A 30 pontjával arra hivatott, hogy lecserélem Black Kunoichit. Ez nem biztos, hogy jó döntés, de nincs más 30 pontos baba a seregben J. Ugyanakkor ott van Carmin Ronin, egy gyilkológép, 7-es CBT-vel 35 pontért egy nagyon tápos képességgel, ők ketten mindent ledarálnak.

Látszik egyébként, hogy nem tudom feláldozni a TÁPOT a kevésbé táposért, a tutikombót azért, hogy kevésbé tápos dolgokkal játsszak. Ami pontszámban tud működni még, az a 25-35-40 (de ez azt jelenti, hogy hozom a 40 pontos babát). Vagy a 35-35-30, de szerintem jelenleg nincs jobb felállás ennél a három babánál, ami az alapcsomagban volt. Vagy 25-10-35-35, de a 10 pontos baba egy külön stratégiát igényel. Vagy, majd játszok 100+ pontból J

Summa summarum, és most már tényleg abbahagyom: május helyetti június hónap a Carmin Samurai hónapja, plusz még megvettem készülve a júniusra a Grey Kitsume-t, ami nekem baromira bejön, ő a másik Drone Controller. Ő egy macskadrone, majd meglátjátok júliusban az Inkvizítoron.

Csataleírás

Hatalmas taktikai hibát vétettem Kanalasgém ellen, ami mondjuk betudható a seregem hiányos ismereteinek. Van ugyanis Carmin Roninnak (táp!) egy olyan képessége, amit ha aktivál, akkor egy körig az 5 centis körzetében csakis a drónok látnak át. Azaz generál egy 5 centis átláthatatlan ?gömböt? az ellenfélnek, amibe nem lehet berohamozni se belőni. Csakhogy én ezt elfelejtettem aktiválni. Sebaj, most egy életre megtanultam.

Kitoltam KG arcába a Ronint az első körben, hogy majd jól legyakja a bamakákat, csakhogy előkapta a főbamaka az egyszer használatos hajítódárdáját, és úgy eltalálta Ronint, hogy átütötte a kettes páncélját és még bevitt neki három sebet. Ez pont elég volt arra, hogy helyben azt mondja Ronin, hogy ?Brzzzz?. Első körben. J

Szerintetek? Egyébként utána még talán lett volna esélyem, azért mi nem adjuk olyan könnyen, kinyírtam három ellenfelet az ötből, de az utolsó kettő csak szimplán menekült a játék utolsó két körében, nem tudtam utolérni az utolsó megmaradt babámmal, mivel Speedben minden jobb volt nálam. Így kikaptam.

Nagyon erősek a robotok közelharcban. A kettes páncél általában azt jelenti, hogy nem is kapok sebet, egy-egy jobb dobás vagy erősebb ellenfél viszont veszélyes. Ekkor a jól kihasznált taktikai kártya (gyógyulás vagy multiple combat) ezt ellensúlyozza. Megint oda jutottam, hogy taktikailag azt kell követni, hogy van két gyakógép, és Kunoichi pedig rohangászik és eltakarítja a maradékot vagy megoldja az adott küldetést. Előle nem tudsz elfutni.

(a képek csak illusztrációk, nem az én seregemet tükrözik)

[Total: 0    Average: 0/5]
Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..