8th Edition – Mágiaiskolák – Szösszenet

Eltelt jó pár hónap a 8. kiadás megjelenése óta, és nagyjából kialakult a mágiáról alkotott kép. S hogy ez milyen?

A lényeg, hogy olyan varázslatok láttak napvilágot olyan lehetőségekkel, amelyek kvázi teljesen megölik a játékot. Arról szól, hogy ha dobsz dupla hatost 6 kockából az első két körben, akkor nagy valószínűséggel nyertél 2+ -ra. Vagy még ennél is jobb…

Lásd a beszámolót, ami hűen példázza, hogy mit lehet művelni akkor, ha az első körben dobsz egy dupla hatost: http://tarsasjatek.kissbalazskuno.hu/2010/10/2010liga-q3-elso-csata/

Ha megnézzük a szavazólistát (ide kattints), akkor jól látható, hogy a Life, Fire, Shadow és a Death vitték el a prímet… de ekkor még nem ismertük annyira a Lila Nap varázslatot, azóta szerintem másképp alakulna a lista – de tény, hogy ez a négy lore ér valamit. A Beast még a Beastmeneknek vagy a Bretonoknak jól jöhet, de a többi – szerintem – kuka.

Akkor mondom a kombót. Van egy varázstárgy, amivel minden dupla dobás után totál póverrel jön létre a varázslat az adott körben, nem lehet semlegesíteni ugye. 6 kockával rádobsz, valószínű lesz duplázás. Kirakod a Purple Sun varázslatot, és az az osztagok dobálják az I tesztet vagy hullanak, vagy más varázslatnál a Strength tesztet, és hullanak, vagy 5+ -ra arannyá változnak… Szóval osztagyilkos.

– – – – – – – –

A külföldi fórumokat olvasva ez a két nagy kedvenc Lore van: a Life és a Death (hehe). A Life bizonyos seregeknél iszonyat táp, hiszen van osztaggyilkos varázslatuk, feltámasztó-gyógyító, plusz osztagtápoló. Saját tapasztalat alapján mondom, hogy rengeteg tud érni +2 T vagy 5+ regen… egy csata sorsát dönti el.

A Death-ből pedig a karaktergyilkos varázslatok ütnek, plusz a Nap. A Shadow és a Fire vannak a második helyeken az Általatok leadott szavazatok szerint. A Shadow-ból a két RiP spell táp, plusz itt is van I tesztet dobató sablonos halál. “No saves of any kind” – azt hiszem ezt senki nem szereti olvasni a feltápolt 4+ -os wardos hőseinél… 🙂 A Fire rengeteget sebez, páncélozatlan T3 seregek ellen jó lehet, Elfek ellen kötelező választás, ez tényleg egy jó Lore.

A Beast Heaven Light végzett hátul, de szerintem Breton és Beastmen játékosok nem nagyon szavaztak – számukra pedig az előbbi egy jó választás lehet. Az tény, hogy a Light nagyjából használhatatlan kategória – legalább is a többi lore tükrében!

– – – – – – – –

Summa summarum, azaz amiről ez a szösszenet szólna: van pár osztaggyilkos varázslat, amit ha kitolsz IF-fel, akkor nagyban befolyásolja a játék menetét, egyébként meg a mágia egy nagy lutri. Ammondó vagyok, a Slann-nal mindenképpen megéri varázsolni, mert egy dupla 1-es Winds of Magic esetében is ki tudsz tolni két darab 8+ -os spellt! Az ellenfélnek meg egy kockája van 🙂

[Total: 0    Average: 0/5]
Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

5 hozzászólás a(z) 8th Edition – Mágiaiskolák – Szösszenet bejegyzéshez

 1. Petrow mondta:

  “6 kockával rádobsz, valószínű lesz duplázás.”
  A lehetséges majdnem 47000 dobásból egy lesz, amiben nem = életed végéig nem fogsz ilyet látni.
  Ki kéne FAQ_zni pár varázslatot, meg varázstárgyat, ha már nemzetközi versenyeken is ekkora a felhördülés.

 2. von Khebab mondta:

  Nem egészen úgy van a szabályozás ETC-n.
  A rendes dobott 2d6on felün chanellinget leszámítva maximum 2 power kockát termelhet a sereged összesen.És ehhez vannak még megkötések, hogy pl a loremaster képesség ezt a max 2es limitet csökkenti egyel, vagy veszel valakinek 1 power scroltt, meg csupa ilyesmi.

  Ugyanakkor a varázslatok tényleg elég vad irányba mentek el.(a batlemagicot én ugy ahogy van, kiátkoznám)

 3. von Khebab mondta:

  lássuk, mindig ilyen bizalmogerjesztő barna szarvas-patkány-paca vagyok?

 4. von Khebab mondta:

  igen, lovely! :)))

 5. Bala mondta:

  Ooopsz… akkor ezt benéztem. Ennyit az angol tudomásomról 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..